FC Zlín oficiální web

Juniorka porazila ostravský Baník

U21

26.11.2017


Třetí vzájemný zápas v letošní sezoně vyšel lépe domácím ševcům. Ti na umělé trávě na Vršavě porazili brankami Štípka, Votavy a Martina Mlýnka juniorku Ostravy. Baník konec zápasu zdramatizoval dvěma brankami, ale i tak na body nedosáhl a nepřiblížil se v tabulce naší juniorce.

Na první šanci si musela hrstka přítomných diváků počkat až do 15. minuty. Bartolomeu přenesl dlouhým míčem hru na Štípka, ten si v pokutovém území zasekl obránce, dostal se až před bránu, tam ale volil zakončení vnějším nártem a míč napálil jen do brankáře Chmiela. 

Za dalších 15 minut měli velkou šanci i hosté, po prostrčení míče středem hřiště pálil z hranice vápna osamocený Macej vysoko nad. Na druhé straně se opět dostal do šance aktivní Štípek, ale i tentokrát ve velké příležitosti selhal a opět trefil brankáře. 

A jakoby platilo do třetice všeho dobrého. Štípek si vzal míč ve středu hřiště, přehodil si postupně tři obránce, dostal se až do vápna a střelou k tyči otevřel skóre utkání, 1:0. Krásná branka padla ve 34. minutě.

Druhý poločas začali aktivněji opět ševci a Votava střílel z vápna jen pár centimetrů vedle. A hned za minutu se už radoval. Ševci podnikli krásnou kombinaci po zemi až od brankáře Šišky, na konci akce podnikl průnik Bartolomeu až k bráně Chmiela, předložil míč před prázdnou bránu Votavovi a ten vstřelil druhou branku, 2:0.

Baník zahrozil hned v zápětí, Bolf si to namířil středem hřiště až před Šišku, toho ale moc nevylekal, protože mířil hodně nepřesně. O pár minut později už musel být Šiška ostražitější, protože za dlouhým míčem za obranu běžel společně s hostujícím Jakubovem, naštěstí pro zlínské tam byl o pár setin náš brankář dříve a stihl odkopnout míč do zázemí. 

Vypadalo to na poklidný závěr zápasu, ale opak byl pravdou. V 80. minutě se po rychlém protiútoku prosadil střelou z úhlu Macej, 2:1.

Ševci odpověděli hned v zápětí. Bartolomeu si připsal další asistenci za přihrávku na střídajícího Martina Mlýnka, který v poklidu prostřelil Chmiela, 3:1. To ale nebylo vše. Za další minutu se ocitl ve stejné situaci opět Martin Mlýnek, tentokrát tak přesný nebyl a vystřelil mimo. 

A Baník to nevzdal a střelou z hranice pokutového území snížil na 3:2 Lehnert a vykřesal naději na bodový zisk. Do konce zbývaly už jen 2 minuty a domácí tak své vedení uhájili. 
K poslednímu utkání podzimní části zajíždí ševci do Brna, kde v neděli vyzvou juniorku Zbrojovky. 


FC FASTAV Zlín U21 – FC Baník Ostrava U21 3:2 (1:0) 

Branky: 34. Štípek, 53. Votava, 81. Mlýnek M. – 80. Macej, 88. Lehnert

FC Fastav Zlín: Šiška – Zahradník, Tkadlec, Venený, Holík, Podio, Zhykol (60. Mlýnek M.), Košák, Bartolomeu, Štípek (87. Mlýnek V.), Votava (77. Nečas)

FC Baník Ostrava: Chmiel – Hykel, Pokorný, O. Jakubov, Lehnert - Kania (71. Hejl), Dendis, Mládek (46. A. Jakubov), Stáňa - Bolf, Macej

Rozhodčí: Adámková – Antoníček, Pochylý
Diváci: 80









Podkategorie

Příští utkání

Tabulka FORTUNA:LIGA

#KlubZVRPSB