FC Zlín oficiální web

Mladí ševci na závěr podzimní části remizovali se Zlínskem a v MSFL přezimují třináctí 


22.11.2023


Naše béčko v závěrečném podzimním zápase třetí ligy remizovali na Vršavě se Zlínskem 1:1 a v tabulce MSFL přezimují s devatenácti body na třináctém místě. 

Ve středeční dohrávce 14. kola, která se hrála za velmi chladného počasí, padly obě branky ve druhé půli.

Do vedení šla po trefě Adama Číže zlínská juniorka, rival srovnal po parádní akci kapitána Pernatského, který připravil vyrovnávací branku pro útočníka Davida Kašpárka.

„Remíza je spravedlivá. Je to pro nás plusový bod zvenku, bereme ho. Sice jsme chtěli vyhrát a být po podzimu první, ale neprohráli jsme a držíme sérii bez porážky. Navíc jsme se dotáhli na čelo," těší kouče otrokovického celku Davida Rojku.

Zklamaný po nerozhodném výsledku nebyl ani domácí trenér Jan Jelínek, který ve středečním derby využil z ligového týmu pouze útočníka Žáka.

Další borci z áčka sledovali duel zachumlaní v bundách, za zábradlím.

„Bod bereme, protože ctíme sílu soupeře," říká Jelínek.

„Zápas jsem ale měli dobře rozehraný. Za stavu 1:0 jsme měli jednu nebezpečnou akci, kdy jsme netrefili prázdnou bránu. Je škoda, že jsme to nedotáhli. Na druhé straně zápas měl tempo, náboj. I na soupeři bylo vidět, že chce výsledek otočit, vyhrát," přidal zlínský kormidelník.

Zápas moc šancí ani fotbalové krásy nepobral. Při teplotě lehce nad nulou ale do toho hráči dali vše, nic nevypustili. Na hřišti se jelo na krev, zimou se třásli jenom diváci.

„S přístupem jsem spokojený. Utkání mělo tempo. Jenom mě mrzí, že jsme ve větším klidu a větší kvalitě nedohráli brejkové situace. Mohlo to pro nás dopadnout ještě lépe," říká Jelínek.

„S ohledem na umělou trávu jsme čekali těžký zápas. Zatímco my jsme na ní absolvovali jen dva tréninky a nemáme na ni stavěné hráče, soupeř na umělce trénuje už měsíc a odehrál na ní tři zápasy. V tomto jsme měli hendikep," míní Rojka.

Hosté přesto vstoupili do utkání aktivněji, lépe. Z úvodního tlaku ale vytěžili jenom střelu Webera, jehož střelu bravurně vyrazil gólman Slezák. Dano pak pálil vedle, ale jiné možnosti ke skórování Zlínsko nemělo.

„První poločas nebyl z naší strany špatný. Byli jsme o něco nebezpečnější. Mrzí mě, že jsme nedohráli žádnou akci. Měli jsme tam dost náběhových věcí, ale naše centry byly katastrofální. Vůbec jsme neohrozili domácí branku. Na druhé straně Zlín taky nic neměl," uvedl Rojka.

Ševci hrozili pouze dlouhými míči za soupeřovu obranu. Brankář Kalina dvakrát špatně vyběhl, Žákův dalekonosný pokus šel ale vedle a další zaváhání hostujícího brankáře nevyužil Číž.

Dvacetiletý mladík se za pomoci tyče prosadil až po změně stran, kdy se štěstím otevřel skóre zápasu.

„Do druhé půle jsme vstoupili špatně a brzy dostali gól. V tu chvíli jsme totálně vypadli z tempa, byli u všeho později. Soupeř nás začal přehrávat," líčí Rojka.

Domácí se po zákroku na Bobčíka dožadovali odpískání penalty, sudí Lukašík ale nedovolený zákrok v šestnáctce Zlínska neviděl.

V 70. minutě míři Švach po trestném kopu do tyče. Další pokus domácího záložníka vytěsnil brankář Kalina.

Hosty vysvobodila individuální akce kapitána Pernatského, který parádní přihrávkou za domácí obranu vysunul útočníka Kašpárka a ten po kličce brankáři Slezákovi uklidil míč do sítě.

Juniorka Zlína byla v hektickém závěru blíže vítězství, druhý gól ale nepřidala. Střídající Vít Mlýnek byl u míče dřív než Kalina, ale odkrytou branku stejně jako další náhradník Slouk, kterému přihrával Žák, netrefil.

Mladí ševci díky remíze 1:1 přeskočily Hranice a přezimují třináctí. Devatenáct bodů získaly i dvanácté Rosice.

„S podzimem nejsem spokojený. I když výkony ve většině zápasů nebyly špatné a výpadky měly jenom ve dvou nebo třech zápasech, bodů jsme měli mít víc," cítí Jelínek

„V první polovině podzimu nám to herně šlo. Soupeře jsme přehrávali, byli dominantní na míči, vytvářeli si šance. Zápasy jsme ale nedotáhli, většina končila remízou. Pak přišla smutná série bez výhry, kterou jsme utnuli minulý týden v Brně proti Startu," pokračuje.

Zatímco béčko Zlína je v dolní polovině tabulky, rival z Otrokovic se vyhoupl na stupně vítězů, společně s juniorkami Karviné a Ostravy vládnou třetí lize.

„Je pro mě trošku překvapení, že se drží takto nahoře," přiznává Jelínek. „Soupeř ale má pevnou obranu, výborného střelce Kašpárka, který se prosadil i proti nám. On celý zápas nejde vidět a pak dá gól. V tom je jeho obrovská síla," vyzdvihuje.

„Zlínsko zápasy vyhrává o gól, dokáže otáčet nepříznivý stav, zaslouženě se drží nahoře, byť jsme letos hráli proti hernějším týmům," přidává.

Okresní rivalové i po skončení podzimní části pokračují v tréninkovém procesu. Zatímco Rojkův tým vyzve Kroměříž, mladé ševce čeká modelové utkání s devatenáctkou.

„Budeme pracovat na zlepšení některých, hlavně taktických, věcí," dodává Jelínek.

MSFL, dohrávka 14. kola

FC ZLÍN B - FC ZLÍNSKO 1:1 (0:0)
Branky: 50. Adam Číž - 78. David Kašpárek.
Rozhodčí: Lukašík - Proske, Dedek (Vlčnovský).
Žluté karty: Pernatskyi, Dziuba (oba Zlínsko).
Diváci: 175.

Zlín B: Slezák - Polášek, Jura, Kulíšek, Slovák - Hartman, M. Mlýnek (74. V. Mlýnek), Švach, Číž (84. Ovesný) - Bobčík (84. Slouk), Žák (90. Frolek). Trenér: Jelínek.

Zlínsko: Kalina - Gerža. Krakovčík, Dziuba, Russmann - Sova (59. Waclawik), Dano, Pernatskyi, Weber, Kiška - Kašpárek. Trenér: Rojka.









Podkategorie

Příští utkání

Tabulka FORTUNA:LIGA

#KlubZVRPSB
1FC Zlín761010:219
2MFK Chrudim760117:518
3MFK Vyškov84319:515
4Slezský FC Opava842213:1114
5SK Líšeň 2019833210:912
6FC Sellier & Bellot Vlašim825113:1011
7SK Slavia Praha B731313:810
81.SK Prostějov82427:1010
9FK Viktoria Žižkov823311:119
10FK Varnsdorf722312:98
11SK Sigma Olomouc B82249:138
12FC Zbrojovka Brno82246:118
13FC SILON Táborsko82158:117
14FC Baník Ostrava B82159:217
15AC Sparta Praha B813412:156
16FC Vysočina Jihlava81348:166